Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Sorg och sorgbearbetning – föreläsning

13 november , 2024-18:00 - 19:15

Läker tiden alla sår? Går livet vidare efter en svår förlust och sorg om vi bara håller oss sysselsatta och inte tänker för mycket på det som hänt?

Jag läser i ett svar till en sörjande som vänt sig till experter i en tidning att sorg i de flesta fall och med tiden går över av sig själv.

Just det har jag också fått lära mig och också lärt ut under alla mina år i psykiatrin.

Men just det är kanske det allra viktigaste sorgbearbetningens metod har lärt mig. Smärtan efter en sorg och förlust går inte över av sig själv. Tiden lägger lite avstånd till den mest akuta smärtan men börjar vi tänka på och prata om vad som hände så är känslan precis den samma som då.

Sorgbearbetning enligt metoden jag lärt och lär ut via Svenska institutet för sorgbearbetning innebär möjligheten att lyfta upp, bearbeta och sätta punkt för smärtan av en sorg och förlust. Inte glömma eller förlåta utan kunna få göra och säga det vi aldrig fick eller hann och kunna gå vidare med en större lätthet och ro i hjärtat.

För mig tog det 25 år att hitta denna hjälpsamma metod för att hantera sorg och nu är mitt mål och önskan att inte ännu fler ska behöva vänta så länge på att få hjälp med smärtan en sorg och förlust i livet har skapat❤️

❤️Varmt välkommen till min föreläsning om sorgearbete den 13 november 2024, kl. 18.00-19.15 på HoliMed.
Entré: 90SEK

Anna Thabermann
www.vanddittliv.se

Detaljer

Datum:
13 november , 2024
Tid:
18:00 - 19:15
Webbplats:
www.vanddittliv.se

Leave A Reply